Waarom is een landingspagina zo belangrijk?

Een landingspagina is een pagina binnen een website waarnaar vanuit andere media wordt doorverwezen, bijvoorbeeld vanuit social media. Een landingspagina zorgt voor meer conversie. Maar waar moet een goede landingspagina aan voldoen?

Bezoekers kunnen natuurlijk ook naar je homepage worden gestuurd, maar als een landingspagina nauwkeurig aansluit bij een advertentie hoeft de bezoeker minder moeite te doen om zich te oriënteren. Bij websites ligt de focus te vaak én te snel op een product of een dienst, terwijl de bezoeker meer geïnteresseerd is in een oplossing voor het probleem.

Een landingspagina is de verbinding tussen een advertentie waarmee aandacht wordt verkregen en een aanbieding op je website. Vaak is de landingspagina niet terug te vinden in een menu, omdat deze pagina speciaal gemaakt is om bezoekers te ontvangen die op een bepaalde advertentie hebben geklikt. Deze speciale pagina wordt dus niet gemaakt om beter vindbaar te zijn. Om beter vindbaar te zijn in verschillende zoekmachines kunnen het beste artikelen worden gebruikt: contentmarketing.

Tips voor een goede landingspagina

  • Zorg dat de boodschap aansluit bij de advertentie.
  • Overtuig met voordelen voor bezoekers. Focus op concrete voordelen.
  • Houdt het overzichtelijk en zorg voor zo min mogelijk ruis.

Het is belangrijk dat je het voor de bezoeker simpel houdt. Eén doel, één call to action. Het beste doel is een pagina waarop je iets meer ingaat op wat je aan te bieden hebt, meer achtergrondinformatie, etc.

Meten = weten

Met behulp van Google Analytics is het succes van een landingspagina goed te meten. Hoeveel bezoekers komen er binnen op je landingspagina en hoeveel bezoekers gaan er naar de product- of dienstpagina? Hoe groter het aantal bezoekers dat doorklikt, hoe beter. Eventueel kan de content bijgesteld worden om te kijken of dit invloed heeft op dit aantal. Soms kunnen kleine aanpassingen zoals de tekst van een button al veel verschil maken. Je kunt bijvoorbeeld een A/B test doen om de pagina te optimaliseren.

Werk jij al met landingspagina’s? Of vind je het lastig om een goede landingspagina te maken? Neem gerust vrijblijvend contact met me op. Ik vertel je graag meer!

Laat een reactie achter